Skip to main content

2023 utolsó negyedévében a BYD sikeresen megelőzte a Teslát az értékesítések tekintetében a piacon, és a szakértők szerint a kínai márka rohamosan fog előretörni idén az e-mobilitás világában. A BYD emellett képes volt a Volkswagent is megelőzni a kínai piacon, ami már félelemre adhat okot az európai gyártók számára. 

Kína több éve a Volkswagen-csoport legnagyobb piaca, de a német autóóriás esetében a dolgok megváltoztak a BYD rohamos terjeszkedése miatt.

A csoporthoz olyan márkák tartoznak, mint a Volkswagen, az Audi és a Kínában forgalmazott Jetta, melyek eladása ismét kiemelkedő volt. De ez sem volt elég ahhoz, hogy a BYD ne előzze meg a céget a kínai piacon az összesített értékesítésben 2023-ban. 

Csaknem 15 éves uralkodás után a Volkswagen eladási számai gyengébbek voltak, mint a BYD-é.

BYD OCEAN

Ráadásul az összesített értékesítésben esett vissza a német cég a második helyre, tehát mind a belsőégésű, mind akkumulátoros személygépkocsik értékesítése kevesebb volt, mint a BYD teljesen elektromos és hibrid-elektromos modelljeinek eladásai. 

Ha a számokat nézzük, a különbség kicsi, de ez nagy győzelem a BYD számára és történelmi veszteség a VW számára. 2023-ban mindkét cég 2.3-2.4 millió járművet értékesített az országban, viszont a BYD pár ezerrel megelőzte német vetélytársát. 

A Volkswagen-csoport nem tett közzé márkaspecifikus részleteket a 2023-as kínai szállításokról, az éves szállítási jelentésében.

Az elektromos járművek piacán a BYD vitathatatlanul a legnagyobb szereplő Kínában és valószínűleg a világon.

A tavalyi év utolsó negyedévében a kínai autógyártó több, mint félmillió teljesen elektromos autót adott el, ezzel megelőzte a Teslát is a piacon. Kíváncsian várjuk, hogy az idei évben milyen sikereket ér majd el a cég. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.