Skip to main content

A legtöbb márka meg szeretné előzni a Tesla-t a piacon, viszont a cég eddig töretlenül dominálja az EV szegmenst. A BYD, mely Kína egyik legnagyobb autógyártója a napokban viszont hivatalosan bejelentette, hogy felülmúlta Elon Musk cégét.

A márka a legtöbb autógyártóhoz képest igen későn, csak 2003-ban kezdett járműveket tervezni, viszont 2022-re hivatalosan is megelőzte a Volkswagen-t és a Tesla-t is a kínai piacon az Automotive News szerint. A cég 152.863 elektromos járművet adott el november 1. és november 27. között, ami 83 százalékos növekedés a tavalyi évhez képest.

A Volkswagen ugyanebben az időszakban 143.602 autót adott el, míg a Tesla-nak 100.291 járművet sikerült kiszállítania egész novemberben, ami viszont új rekord.

Érdemes viszont megemlíteni, hogy a Volkswagen-csoport a hónapban 36.000 autót is értékesített Audi márkanév alatt, amivel – ha így tekintjük – még mindig a BYD előtt jár.

BYD ATTO 3

BYD ATTO 3

A BYD 2022-ben felhagyott hagyományos járműkínálatával, hogy csak az akkumulátoros elektromos autókra és a plug-in hibridekre összpontosítson. 2016-ra a vállalat a harmadik legnagyobb plug-in járműgyártó lett Kínában, 2022 júniusában pedig a világ legnagyobb EV gyártója lett.

Persze a verseny még korántsem ért véget. Elon Musk még bőven fellendítheti a Tesla előnyét egy esetleges új széria bejelentésével.

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.