Skip to main content

Az infláció miatt igen nagy áremelkedésnek lehettünk tanúi a piacon, és ez az EV szegmenst is érintette. A Tesla viszont ennek ellenére lecsökkentette a Model-ek árait a kínai piacon, amit most a Ford is követ.

2022 májusában a Ford úgy döntött, hogy 1000-3000 dolláros áremelést kivitelez járműveinél, viszont október 31-én bejelentette, hogy lecsökkenti egyes járműveinek árait. Verziótól függően a csökkenés akár a 10%-ot is elérheti.

A Ford elmondta, hogy a Ford Mustang standard verziója 34.000 dollár körül alakul, míg a nagyobb hatótávval rendelkező Mach-E 47.000 dollár lesz. Összehasonlításképpen: a Model Y standard ára 40.000 USD, míg a Long Range 49.000 USD a kínai piacon.

Ford Mustang Mach-E

Ford Mustang Mach-E

Nem világos, hogy eddig hány Ford Mustang Mach-E-t gyártottak és adtak el Kínában, viszont a mexikói gyártósoron legyártott gépek száma meghaladta a 125.000-et szeptemberben, az értékesítés pedig elérte az 55.000-et.

Az már szinte bizonyos, hogy a Ford Mustang Mach-E a Model Y riválisa, és ezt tükrözi a márka most bejelentett árváltoztatása is. A kínai piac továbbra is a legnagyobb lehetőség az EV gyártók számára, így igen nagy teljesítményt várnak az elemzők a Ford elektromos járműveitől.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.