Skip to main content

Az önvezetés sokak szerint a jövőt jelenti, ami érthető, hiszen a legkényelmesebb közlekedési forma lenne a világon. A Ford és a General Motors ezért úgy döntött belevágnak egy új, önvezető szolgáltatás létrehozásába, még az idei évben.

A Ford és a General Motors megkereste az amerikai autóbiztonsági ügynökségeket, hogy engedélyt szerezzenek az önvezető autókra vonatkozóan. A vállalatok azt tervezik, hogy piacra dobnak egy roboautó-flottát, melyekben nincsenek “tipikus emberi vezérlőeszközök”, például kormánykerekek és fékpedálok.

Az Egyesült Államok Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatala (NHTSA) korlátozott számú autonóm autó számára engedélyezheti, hogy vezérlés nélkül közlekedjenek az Egyesült Államok útjain. A Ford és a GM azt reméli, hogy csak ebben az évben forgalomba tudnak helyezni 2500 ilyen járművet (a maximális korlátot).

Az NHTSA ezen a héten megosztotta a GM és a Ford külön kérését. A szabályozó ügynökség az elkövetkező 30 napon belül kihirdeti az eredményt. A Tesla után ez lenne az első robot taxi ötlet az e-autózás világában.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.businessinsider.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.