Skip to main content

A Volkswagen elsőként jelentette ki, hogy 2025-re megelőzi a Tesla-t az elektromos autózás piacán. Most két újabb márka, a Ford és a General Motors is bejelentette, hogy célba veszik a Tesla legyőzését. 

A márkák nagy része kezdi igazán megérteni az e-mobilitásban rejlő potenciált. Ez főként annak köszönhető, hogy 2035-ra az Unióban vége a hagyományos járművek gyártásának, így a legtöbb cég teljesen átáll már most az elektromos autók forgalmazására. A Tesla viszont továbbra is a piac csaknem 70%-át birtokolja, éves szinten már 1 milliónál is több értékesítéssel. Elon Musk szerint ha így folytatják, akkor akár az évi 20 milliós cél is reálisnak tűnik a márka számára. 

A Volkswagen igen erős versenytársnak tűnik, tekintve, hogy a cég az olcsóbb járművek gyártását tartja prioritásnak, és a kínai piacra is be szeretne törni. A márka első negyedévben csaknem 100.000 EV járművet szállított le, ezzel valóban az egyik legjobb gyártó az elektromos autózás világában, értékesítés szerint. A GM és a Ford sajnos nincs ilyen jó helyzetben. 

Ford Mustang Mach-E

Ford Mustang Mach-E

A Ford három piacképes elektromos járműve jelenleg a Mustang Mach-e, az e-Transit és az F-150 Lightning. Ezek közül a Mach-E teljesít a legjobban, viszont ebből is az idei évben csak 10.500 darab kelt el. 

A GM ékkövei az e-mobilitás világában a Chevy Bolt EV és a Silverado EV. A márka összesen 7000 plug-in járművet szállított le eddig az idei évben.

Egyenlőre mindegyik márka rohamtempóban fejleszti EV járműveit, így igen kiélezett versenyre lehet számítani. A Tesla megfosztása a trónról egyenlőre viszont nem tűnik reálisnak ilyen rövid időn belül, de hát láttunk már csodákat az e-mobilitás világában.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.