Skip to main content

Úgy hisszük, hogy ez a lépés senki számára nem okozott meglepetést. Az Unió 2050-es klímacéljához elengedhetetlen a hagyományos járművek visszaszorítása vagy akár teljes kitiltása az utakon és a piacon.

2022. június 29-e a vég kezdetét jelzi a belső égésű motorok számára az Európai Unióban. A 27 ország környezetvédelmi miniszterei megállapodtak, hogy ideje véget vetni a benzines/dízel járművek uralmának.

Több, mint 16 órányi tárgyalásra volt szükség ahhoz, hogy megegyezés szülessen egy luxembourgi találkozón, amely az éghajlatváltozás elleni küzdelem uniós módszereiről szólt. A tilalom szigorúan a benzin- és dízelmotorral hajtott új személygépkocsik és kisteherautók értékesítésére vonatkozik.

 „A Tanács megállapodott, hogy 2035-ig 100%-os CO2-kibocsátás-csökkentési célt vezet be az új személygépkocsikra és kisteherautókra vonatkozóan.” Ennek értelmében  az új autók értékesítési tilalma immár kőbe van vésve.”

Sok márka már teljesen átállt az EV járművek gyártásra, illetve nem egy ország/város jelentette be, hogy pár év múlva nem engedi a hagyományos járművek használatát. Továbbá a Forma 1 sem használ már 2026-tól benzint járműveiben, hanem áttérnek a szintetikus üzemanyagra.

Mindent összevetve a 2035-ös teljes átállás igen korainak tűnik. Reálisabb, ha azt mondjuk, hogy minden 2. autó elektromos lesz, mivel rohamosan nő a kereslet a zöld járművekre. Ehhez viszont nem csak ez EU, hanem a tagállamok és a márkák hozzájárulása is szükséges.

A siker az alábbiakban rejlik:

  • EV támogatások növelése
  • Akkumulátor árak csökkenése
  • Jobb töltőinfrastruktúra

Továbbá véget kell vetni a háborúnak, a covid helyzet okozta lezárásoknak Kínában és a chip-hiányt is orvosolni kell! Ha ezek megtörténnek, akkor ismételten rohamos EV lázra számíthatunk, és a 2035-ös átállás reális célkitűzés lesz.

Képek és információk forrása:
www.motor1.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.