Skip to main content

Elon Musk vállalata a napokban bejelentette, hogy széleskörűen támogatja Ukrajnát, méghozzá Tesla szupertöltőkkel!

Az orosz invázió lesújtott az egész autópiacra. Sok márka jelentette be, hogy megszünteti szolgáltatásait (exportálás főként) Oroszország felé. Más márkák, mint a Volkswagen, aggodalmukat fejtették ki a krízissel kapcsolatban, mivel jelentősen visszafogta a vállalat termelésének rátáját.

A Tesla a hírek alapján legújabb töltőállomásait fogja biztosítani az ukrán határmenti lakosok számára. A vállalat elmondta, hogy bár ezen töltőket exkluzívan a Tesla Model járművek számára optimalizálták, mégis a helyzetre való tekintettel a töltők minden járműtípus számára biztosítanak „üzemanyagot”.

Tesla gyorstöltő

Tesla gyorstöltő

A töltőállomások megtalálhatók a határhoz közel, Szlovénia, Magyarország és Lengyelország területén is. Ukrajnában hivatalos 21.000 EV-t regisztráltak a tavalyi évben, ami európai viszonylathoz képest igen kevés. Ennek ellenére az EU piacban rejlő potenciál még mindig a növekedés felé tereli az EV szektort, így számíthatunk az országban egy nagyobb keresletre a jövőben.

Persze egyelőre csak azt kívánjuk, hogy minél előbb vége legyen a konfliktusnak, és mindenki épségben visszatérhessen az otthonába.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.guce.engadget.com
www.unsplash.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.