Skip to main content

Ma már nem minden a hatótáv. Sok év kellett hozzá, hogy az autóvásárlók többsége beismerje, hogy amire igazán szüksége van az e-moblity világának, az a megfelelő töltőállomás infrastruktúrája. Sok gyártó kezdett bele saját flottájának kiépítésébe, de mint a legtöbb esetben, itt is a Tesla tűnik a legnagyobbnak.

A Tesla egy új masszív gyorstöltő-állomást épít, amely valószínűleg a cég hálózatának új és egyben legnagyobb állomása lesz világszerte. Mivel a Tesla flottája gyors ütemben növekszik, az autógyártó igyekszik fenntartani infrastruktúráját, például a szolgáltató központokat, a mobil szolgáltatási rendszereket és a töltési infrastruktúrát.

Tesla töltőállomás

Tesla töltőállomás

Ez utóbbi főleg a Supercharger hálózatból áll, amely vitathatatlanul a Tesla egyik legnagyobb eszköze. A hálózat növekedése tavaly lelassult, mivel a vállalat felpörgette a Supercharger 3. verziójának gyártását. Viszont mivel a vállalat végzett a töltők fejlesztésével, ezért végre megkezdődhet azok beüzemelése. A hírek alapján a Tesla új töltői az eddigi legnagyobb teljesítménnyel rendelkező állomások lesznek.

Ezen felül a Tesla nemsokára megtartja Battery Day nevezetű műsorát, ahol főként egy új, még ismeretlen akkumulátor technológiát kíván bemutatni. Elon Musk még régebben megemlítette, hogy nagyon közel állnak egy 1 millió mérföldes élettartamú akkumulátor kialakításához. Sok szakértő szerint a jelenleg Tesla Biscuit TIN-re keresztelt akkumulátor technológia forradalmasítani fogja az akkumulátorgyártást.

Az eddigi egyetlen hivatalos Tweet a Tesla akkumulátorról

Az eddigi egyetlen „hivatalos” Tweet a Tesla akkumulátorról

Elon Musk úgy vélekedett a jelenlegi akkumulátorokról, hogy nem eléggé ellenőrzöttek, így egy teljesen új – remélhetőleg követendő – mottóval állt elő a gyártással kapcsolatban: „Elsőnek ellenőrzöd, aztán szállítod ki”.

Videón a Tesla egyik legjobb eleme:

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.twitter.com
www.tesla.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.