Skip to main content

A Toyota még tavaly bejelentette, hogy megduplázza az elektromos járművek gyártására vonatkozó stratégiáját, és továbbra is fenntartja a 2021-ben bejelentett 38 milliárd dolláros villamosítási tervét. A napokban viszont a márka közölte, hogy több változtatást is eszközölni fog a projektben.

Egy új jelentés szerint a Toyota próbálja újragondolni EV-stratégiáját, hiszen nemcsak a Tesla-val, hanem más autógyártókkal is fel kell vennie a versenyt az EV piacon, mint pl. a Volkswagen.

A friss bejegyzések szerint a cég újra elosztja a 38 milliárd dollárt az EV fejlesztéseken belül, költséghatékonyabb megoldást keresve. Emellett 30 EV projekt került újragondolásra, többet teljesen le is állított a vállalat. Érdekesség, hogy a hidrogénhajtásról nem esett szó, pedig a Toyota továbbra is ragaszkodik az üzemanyag használatához.

Toyota bz4x

Toyota bZ4X

A Toyota állítólag külön munkacsoportot hozott létre, amelynek feladata az eredeti terv javításainak előterjesztése.

Minden hátrány ellenére a Toyotának van saját, testre szabott elektromos jármű platformja, a bZ4X, illetve PHEV járműve is, a RAV4 képében, így nincs olyan messze a riválisoktól, mint azt egyesek hinnék.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

https://www.youtube.com/watch?v=ZNT14W5cxQk

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.