Skip to main content

Az utóbbi pár évben jelentős változások történtek az e-mobility világában. Ma már nem csoda, ha egy vállalat bejelenti, hogy új módszerrel áll elő járműveinek gyártására, viszont az elmúlt években ezt már jóval inkább a környezet javára végzik. A német Volkswagen hatalmas hibát követett el a dízelbotránnyal, és a mai napig igyekszik ezt kijavítani. Elmondható, hogy a cég ízig-vérig egy zöldebb jövőért küzd.

A Volkswagen-csoport nagyobb átláthatóságot és felelősséget vállal az akkumulátorok alapanyag-ellátási láncaiban, ezzel ismét bizonyítva, hogy mennyire elkötelezte magát egy zöldebb jövő mellett. Ennek érdekében a vállalat stratégiai partnerségbe lépett az RCS Global céggel, mely ellátási láncok elemzésére szakosodott vállalat.

Volkswagen ID széria

Volkswagen ID széria

A hangsúly a beszállítók ellenőrzésére irányul az emberi jogok, a biztonságos munkakörülmények és a környezetvédelem tiszteletben tartása érdekében. A Volkswagen egészen az anyagok kitermelésétől, azok feldolgozásáig ellenőrzi a megfelelősséget.  Az RCS Global által kifejlesztett átfogó rendszer ma már nyomon követi a fenntartói kritériumok betartását az alvállalkozóknál, finomítóknál, kohóknál, bányáknál és újrahasznosítóknál is.

A gyártási folyamatok szintén innovatív megoldásokkal fognak megvalósulni, mivel a hírek alapján a Tesla után a Volkswagen is új akkumulátor bevezetésére készül. Nagy valószínűséggel ez csak a kezdet a vállalat zöld tervei közt.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.portfolife.hu
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.