Skip to main content

Ha az európai autópiacot nézzük, kevés olyan várt jármű van, mint a Volkswagen ID.3. A gyártó hatalmas reményeket fűz első, nagy teljesítményű elektromos járművéhez, melyről szinte csak pozitív eredményeket lehet hallani. A napokban tovább bővült a Volkswagen ID3 sikerlistája, mivel újabb hatótávrekord született.

Az új Volkswagen ID3 beállította hatótáv-rekordját: Az elektromos autó egyetlen töltéssel megtett 531 kilométert, Zwickautól Schaffhausenig (Svájc). Hivatalosan a modell hatótávolsága legfeljebb 420 kilométer (WLTP), ehhez képest több, mint 100 kilométerrel sikerült többet megtenni, ami 26 százalékos növekedést jelent. A jármű sorozatgyártású ID.3 1st Pro Performance volt, 58 kWh-s akkumulátorral, amelyet Zwickau elektromos autógyárában építettek.

Volkswagen ID.3 1st Pro Performance

Volkswagen ID.3 1st Pro Performance

A svájci út teljes egészében közutakból és autópályákból állt, olyan városok mellett, mint Bayreuth és Ulm. A rekordot elért járművet a svájci születésű Felix Egolf „hipermiler” vezette. A „hipermiling” kifejezés az USA-ból származik, és arra utal, hogy sorozatgyártású járművet vezetnek olyan technikákkal, amelyek maximalizálják a hatékonyságot és minimalizálják a fogyasztást.

A Volkswagen részvényein meglátszik a siker, mivel az utóbbi hónapban emelkedő trendben voltak. Még augusztus elején 126 euró körüli árat láthattunk, az utóbbi napokban viszont az érték 140 euró felé került. Szakértők szerint az ID3 megjelenése tovább emelheti a vállalat sikereit a részvénypiacon.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.portfolife.hu
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.