Skip to main content

A hírek szerint a Volkswagen-csoport legnagyobb elektromosautó-gyárában, a németországi Zwickauban egyre rosszabb a helyzet és ezért a cég csökkenteni fogja a gyártás ütemét.

Az év eleji keresleti problémákról szóló számos jelentés után a Volkswagen lemondta a harmadik műszakot az 1-es számú gyártósoron, amely a Volkswagen ID.3 és Cupra Born modellekért felel. A lépés már legalább szeptember óta várható volt, majd ezt követte októberben egy két hetes termelési leállás.

Annak ellenére, hogy a cég egyre jobb eredményeket közöl, közel sincs elég vásárló a MEB-alapú ferdehátúkra Európában, hogy azok teljes mértékben megtérüljenek. Korábban a Volkswagen bejelentette a Volkswagen ID.3 gyártásának befejezését a németországi Drezdában található Transparent Factory-ban, mely a másodlagos gyártóhely.

Volkswagen ID.3

A Volkswagen ID.4, Volkswagen ID.5, Audi Q4 e-tron és Audi Q4 Sportback e-tron gyártása Zwickauban már teljesen leállt, mivel a kasseli üzemből származó vadonatúj villanymotorok nem állnak rendelkezésre.

Ez várhatóan december elejéig így is marad. Az egyetlen jó hír az, hogy a crossovereket/terepjárókat más gyárakban gyártják, például az ID.4-et a németországi Emdenben készíti a cég.

A Volkswagen nem titkolja, hogy célja a Tesla megelőzése a globális piacon, viszont ehhez muszáj lesz felpörgetnie a gyártást a jövőben, sőt akár az árakhoz is hozzá kell majd nyúlnia. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.