Skip to main content

A Volkswagen egyre nagyobb szeletet kaparint meg az e-mobilitás piacából, ami igen jó hír Európa számára. A cég sorra dönti meg a rekordokat, szinte már minden negyedévben.

A Volkswagen-csoport (Volkswagen, Audi, Porsche, Skoda, Seat és még sok más márka) 2023 második negyedévében 2.3 millió járműeladásról számolt be világszerte, ami 18 százalékos növekedés éves szinten.

A második negyedév viszonylag erős fellendülése lehetővé tette a cégszámára, hogy az év első felében 4.3 millió eladott példányt érjen el, ami 12,8 százalékos javulást jelent az előző félévhez képest.

Ami viszont jobb hír, hogy az akkumulátoros elektromos járművek értékesítése jócskán gyorsabban növekszik, mint azt a szakértők várták.

A Volkswagen-csoport a negyedévben körülbelül 180.000 tisztán elektromos autót értékesített, ami 53 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest, és a teljes forgalom 7,7 százaléka. Egy évvel ezelőtt az EV-k csak 6%-ot tettek ki.

 

Volkswagen ID.4

Volkswagen ID.4

A legtöbben egyetértenek abban, hogy 2023 rekordév lesz a Volkswagen-csoport számára, és akár az 1 milliós éves értékesítés is meglehet e-autók terén.

A korábbi időszakokhoz hasonlóan továbbra is Európa a legnagyobb BEV-piac a csoport számára, mivel az értékesítések 2/3-a itt történt a negyedévben.

A második negyedévben a csoport legkelendőbb elektromos autója minden meglepetés nélkül a Volkswagen ID.4 volt, 59.000 darabbal.

Számítani lehet arra, hogy a Volkswagen további rekordokkal fog majd jelentkezni a jövőben, és reméljük, hogy az év végére tényleg elérik az évi 1 milliós rátát az e-autók értékesítése során.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
 

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.