Skip to main content

A Volkswagen a nem túl távoli jövőben egy új, megfizethetőbb, teljesen elektromos modellt szeretne bemutatni az Egyesült Államokban.

A legfrissebb hírek szerint Reinhard Fischer, a Volkswagen Group of America vezető alelnöke és stratégiai vezetője úgy nyilatkozott, hogy a cég 35.000 dollár alatti elektromos autó építését tervezi. Az új, megfizethetőbb modell 3-4 éven belül léphet a piacra.

A cég most az Egyesült Államokat és Mexikót fontolgatja az olcsóbb elektromos járművek lehetséges gyártóhelyeként. Ezenkívül a Volkswagen az akkumulátorcsomagok összeszerelésének lokalizálását is vizsgálja a területeken, hogy megfeleljen az akkumulátorral kapcsolatos  inflációcsökkentési törvénynek. 

Volkswagen ID.5

A folyamatos infláció miatt egy 35.000 dollár alatti autó jelenleg már egy 30.000 dolláros autónak felel meg az USA-ban, ha érvényes rá az inflációs támogatás. Ez az ár még tovább csökkenthető, ha a 7500 dolláros szövetségi adójóváírás is jár a járműre. 

Az összehasonlítás kedvéért; a jelenleg elérhető Volkswagen ID.4 ára az Egyesült Államokban 39.000 dollártól indul, és nem jár hozzá egyetlen ösztönző sem. 

A Volkswagen és a Tesla között egyre nagyobb a rivalizálás, így a német cég számára igen fontos, hogy belépjen az amerikai piacra. A Tesla a hírek szerint már dolgozik egy teljesen új járművön, mely hasonló áron fog érkezni, mint a Volkswagen most bemutatott autó projektje. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.