Skip to main content

Joe Biden kormányának legújabb EV kedvezménye több EV gyártónak is segített a piacon, viszont igen nehéz helyzetbe hozta a külföldi márkákat. A napokban viszont a kormány bejelentette, hogy változtat a kedvezmény feltételein. 

Amikor először bejelentették az új adójóváírást, úgy tűnt, hogy kevés az olyan elektromos jármű a piacon, amely megfelelne a követelményeknek. Sok szériát külföldi autógyártók gyártják, vagy olyan akkumulátorokat és anyagokat használnak, amelyek nem hazai eredetűek.

Vannak szabályok, amelyek magára az elektromos jármű árára, a vevő jövedelmi szintjére és az elektromos jármű összeszerelésének helyére vonatkoznak. Ezen túlmenően az akkumulátorokra is rengeteg szabály van, hogy honnan is származhat és mit tartalmazhat.

Az új kedvezmény továbbra is maximális 7500 dolláros hitelt ad, viszont ezt két egyenlő részre osztották. A hitel felének  megszerzéséhez az akkumulátor kritikus anyagainak 40%-át az USA-ban, vagy az országgal partneri kapcsolatban álló országból kell, hogy beszerezzék a gyártók.

A másik 3750 dollár akkor érhető el, ha érték alapján az elektromos járművek akkumulátorának 50%-a Észak-Amerikában készült.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.