Skip to main content

Sokak szerint 2030 lesz a fordulópont az e-mobilitás tekintetében, mikor az EV járművek átveszik a domináns fél szerepét a piacon. A legfrissebb elemzések szerint az USA-ban is ez az időpont lehet a választóvonal, egy zöldebb jövő felé.

A Bloomberg New Energy Finance (NEF) új jelentése szerint 2030-ban az amerikai autóeladások több, mint fele elektromos modell lesz. A kiadvány ezt főként a Joe Biden kormányzat által integrált törvények miatt látja reálisnak, melyek egyértelműen az EV piacot erősítik az USA területén. 

Biden számos más jogszabályt is megváltoztatott, amelyek segítik az elektromos járművek töltési infrastruktúrájának terjeszkedését az országban.

Joe Biden

Joe Biden

Emellett az új EV vásárlók már a a járművek vételekor kihasználhatják az állam által biztosított kedvezményeket, ahelyett, hogy az adószezonig kellene várniuk, hogy visszakapják a pénzüket. Az Egyesült Államokban ez csaknem 7500 dolláros jóváírás a vásárlás pillanatában.

A legtöbb szakértő korábban azt prognosztizálta, hogy 2030-ra az elektromos járművek eladása az Egyesült Államok teljes autópiacának körülbelül 43 százaléka lesz, most a Bloomberg NEF már 52 százalékot jósol az EV-k számára. Ha azt nézzük, hogy a márkák is rohamosan felhagynak a hagyományos gépekkel, akkor ez a szám radikálisan megnőhet a jövőben és nem csak az USA területén. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.bloomberg.com

 

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.