Skip to main content

Igen sok márka jelentette be, hogy felhagy hagyományos járműveinek gyártásával, illetve több kormány is jelezte, hogy jelentősen megnövelik a támogatásokat az elektromos járművekre. 2030 sokak számára az a fordulópont, mikor a zöld járművek felváltják a hagyományos gépeket a termelésben, illetve az utakon. Washington is ezt a dátumot tűzte ki.

Az USA jelentős összegeket fordít az e-mobilitás fejlesztésére. Joe Biden kampányában ígérte meg, hogy zöldebb utat fog járatni a mobilitással, méghozzá egy hosszabb terv részeként. Washington, az USA fővárosa az első olyan terület lesz, ahol akár meg is szűnhet 2035-re a hagyományos járművek uralma. 

A tőke csaknem 1.69 milliárd dollár a Move Ahead Washington projektre, mely lényege, hogy visszaszorítsa a benzin/dízel járművek mennyiséget a fővárosban. 

Globálisan elmondható, hogy 2030-tól radikális változások lesznek a piacon. A márkák többsége megkezdte elektromos jármű flottáinak gyártását és már dátumot is állított ki a hagyományos járművek megszüntetésére. A BYD elsőként döntött úgy, hogy megszünteti a robbanómotoros járművek gyártását, mivel értékesítés szempontjából már bőven a plug-in szériák dominálták a márka portfólióját. 

Úgy tűnik egyre közelebb van az a bizonyos zöld jövő. A legtöbb márka kézzel fogható időponttal rendelkezik már az átállással kapcsolatban és a számok is azt mutatják, hogy a plug-in járművek értékesítése a jövő. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.pexels.com

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.