Skip to main content

A Tesla árcsökkentései sokkal nagyobb zűrzavart okoztak szerte a világon, mint azt egyesek várták, és ez különösen igaz Kínára. Elemzők szerint a helyzet olyan súlyossá válhat, hogy egyes Tesla riválisoknak be kell zárniuk üzletüket, esetleg partnerségre vagy konszolidációra is kényszerülhetnek.

Függetlenül attól, hogy mi indokolta az amerikai elektromos autógyártó árcsökkentéseit, az eredmény rögtön meglátszódott a cég számaiban. A Tesla árcsökkentése ráadásul nem csak az EV gyártókat, de a hagyományos járműveket is veszélybe sodorta. Emellett Amerikában a cég jogosultsága a Biden kormányzat adókedvezményére tovább erősítette a Tesla pozícióját a piacon.

A Tesla kínai riválisai más globális autógyártókhoz hasonlóan csökkentették áraikat, hogy fel tudják venni a versenyt a cég ellen. A Mercedes és a Volkswagen kedvezményeket kínál Kínában, a Ford csökkentette a Mustang Mach-E elektromos crossover árát, és a helyi Nio és Xpeng cégeknek pedig sem maradt más választásuk.

Tesla Model Y

Tesla Model Y

Kínában mintegy 30 autógyártó csökkentette árait, és ez egyesek számára hatalmas veszteségeket okozott. A Ford úgy számol, hogy az EV járművei az idén valószínűleg 3 milliárdos veszteséggel fognak zárni az árcsökkentések miatt, ha a helyzet nem változik.

A Tesla-nak dollármilliárdjai vannak az árcsökkentések fenntartására, amit a legtöbb autógyártó nem mondhat el magáról. A Morgan Stanley szerint egyedül a BYD engedheti meg magának, hogy egy ideig agresszívebb legyen az árcsökkentéssel.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

 

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.