Skip to main content

A Tesla elsőként jelentette be, hogy csökkenti legkeresettebb járműveinek árait 2023 elején. Ez egyaránt jó hír a részvényesek és a jövőbeli Tesla tulajdonosok számára, viszont a többi márka szempontjából ez hatalmas gondot okozhat.

A Tesla innovatív megoldásai – mint például a járművek költséghatékony gyártása és értékesítése – sok márka számára követendő példa volt. Ennek ellenére sok cég a mai napig ragaszkodik az autószalonokhoz, és az előre legyártott flottákhoz.

Elon Musk cége szinte csak annyi Model-t gyárt, melyet el is ad a piacon. Persze ez azzal jár, hogy gyakran hónapokat kell várni a járműre, viszont egy teljesen testhezálló autót kapunk a végén a pénzünkért. Ezzel a metódussal a Tesla a 2022-es évben járművenként csaknem 15.000 dollár nettó profitot nyert ki, ami csaknem duplája a Volkswagen profitjának, és négyszerese a Toyota bevételének.

Tesla Model Y

Tesla Model Y

A Tesla ezzel a megoldással ráadásul kedvére alakíthatja járműveinek piaci árát, még a magas inflációs környezetben is. Ez viszont sajnos – vagy nem sajnos – arra kényszeríti a többi márkát, hogy gondolják újra autóik árait, amit a jelenlegi helyzetben kevés gyártó engedhet meg.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.