Skip to main content

Tagadhatatlan, hogy a Tesla napjaink egyik legnagyobb autógyártójává nőtte ki magát. Elektromos autók terén évek óta vezetik a piacot, és szakértők szerint még sokáig vezetni is fogják. A kiváló marketingnek köszönhetően a vállalat járműveire igen sok megkeresés érkezik, egy felmérésből viszont az is kiderült, hogy a részvénypiacon is a Tesla részvénye az egyik legkeresettebb.

A money.co.uk a napokban tette hivatalossá felméréseit, melyben a Tesla papírjait nyilvánították ki a legkeresettebb részvénynek a piacokon. A Tesla TSLA néven fut a részvénypiacon, ahol az elmúlt évben 257%-os emelkedést produkált. A részvényekre a pandémia alatt 57%-kal nőttek meg a keresések.

A világ legkeresettebb részvényei ( forrás: money.co.uk)

A világ legkeresettebb részvényei ( forrás: money.co.uk)

Nem idegen a vállalattól ez a siker, tekintve, hogy Elon Musk hatalmas figyelmet fordít a „megfelelő online marketingre”. A vezérigazgató több filmben is megjelent, köztük a világ egyik legsikeresebb sorozatában, a Rick és Morty-ban is. És persze nem hanyagolhatjuk el a tweet-eket, videókat és a meme-ek garmadáját. A Tesla Cybertruck megjelenése után a vállalat igen keveset költött marketingre, mégis az autóra több ezer előrendelés érkezett, köszönhetően az online közösségi oldalaknak, mint például a 9gag.

A Cybertruck azóta is tartja pozícióját, ugyanis a három nemsokára érkező elektromos terepjáró közül is a legkeresettebb a gépezet. A Ford F-150 elektromos verziója, illetve az új elektromos Hummer sem tudta megelőzi a Cybertruck-ot a CarGurus 2021-es elektromos autó felmérésén (Electric Vehicle Sentiment Survey).

A Cybertruck jövőre érkezik a piacra, a Tesla részvénye pedig már most is megtalálható az e-mobility portfólióban.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
forrás: money.co.uk

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.