Skip to main content

2020-ban a Tesla fél millió járművet értékesített, megdöntve ezzel minden rekordot. A vállalat teljesítmény szempontjából minden előrejelzést felülmúlt, és bekerült Amerika 10 legértékesebb vállalatai közé. Lássuk, milyen is volt a Tesla 2020-as éve a tőzsdén.

Az első legkeresettebb részvény 2020-ban a Tesla papírja volt. A tőzsdei kereskedéseket tekintve átlagosan 18 milliárd dollárnyi Tesla részvény forog naponta a tőzsdén, jócskán megelőzve a második helyezett Apple-t. Ezen tények alapján nem lehet véletlen, hogy idén 731%-ot emelkedett a Tesla részvények árfolyama. Az egyik fő célkitűzés teljesült a vállalatnál, miszerint öt nyereséges negyedév után bekerült 2020.12.21.-én az S&P 500 tőzsdeindexbe hatodik legértékesebb amerikai vállalatként, 658,8 milliárd dolláros piaci kapitalizációval!

Tesla részvények értéke 2020

Tesla részvények értéke 2020

A Tesla sikerének egyik titka, hogy új jármű bevezetési stratégiát alkalmaz az Y modellhez. Ellentétben a korábbi járműprogramokkal, mely során a fremont-i gyárból (Kalifornia) importáltak más piacokra autókat, az Y modelleket új piacokon gyártja a cég. Az elmúlt kilenc hónapban a Tesla bővítette a Gigafactory Shanghai céget, hogy felkészüljön az elektromos SUV gyártására. Az elemzők szerint a Model Y még a Model 3 teljesítményét is felül fogja múlni.

A Tesla sikere nem csak a vállalat bevételén mutatkozik meg. Elon Musk 2021. január 7-én hivatalosan is a világ leggazdagabb embere lett, megelőzve az Amazon vezérigazgatóját, Jeff Bezos-t.

A 2021 igen jól kezdődik a Tesla számára, vajon az év végéig is megtartja a helyzetét a vállalat?

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.capital.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.