Skip to main content

Ha a Tesla legjobb funkcióiról kell beszélni, mindenki az autonóm vezetési rendszert hozza fel elsőként. Nem csoda, hisz a Tesla kamerái jelenleg az egyik legjobb és legbiztonságosabb vezetési élményt biztosítják az utasok számára. Viszont nem szabad elmenni a legújabb újítás mellett, mely lehetővé teszi, hogy a Tesla járművünket akár egy konzollá is változtathatjuk.

Már korábban is beszámoltunk arról, hogy a Tesla lehetővé tette, hogy kijelzőjén egyes videójátékokkal is játszhassunk. Persze az autó processzora nem olyan erős, hogy elbírjon például egy új generációs Microsoft Xbox játékot, mégis vannak régebbi videójátékok, melyek elfutnak a Model-ek felületein. A Tesla viszont nem elégszik meg az alap játékokkal, és tovább fejlesztették a játékélményt.

A még tavaly megjelent új frissítés lehetővé teszi, hogy az autó kormánya és pedálja használható legyen egyes autós játékoknál. A vállalat már be is jelentette, hogy saját játékokat fog fejleszteni, kizárólag a Tesla gépekhez.

A projekt hivatalos videója:

A Nissan Leaf már korábban előállt egy hasonló ötlettel, mivel a jármű vezetésével pontokat lehet gyűjteni, amik megjelennek a Leaf tulajdonosok közt. A Mercedes legújabb járműve, a CLA coupé is rendelkezni fog beépített videójátékokkal, melyek szintén a Tesla mintáján fognak működni.

A jövőben több autógyártó is követni fogja a Tesla példáját az elemzők szerint, így számíthatunk arra, hogy további játékos megoldások kerülnek majd napvilágra. Sokan úgy vélik, hogy a Pokémon Go-hoz hasonló autós játékok is megjelenhetnek a gépeken, viszont ez a megoldás igen balesetveszélyesnek hangzik.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.electrek.co
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.