Skip to main content

A Tesla piaci sikere tagadhatatlan, és ezzel az autók felhasználása is egyre bővül az iparban. Budapesten már több Tesla taxi is üzemel, viszont a legmerészebb jelenleg a svájci rendőr Tesla. Az utóbbi szektor most ismételten gyarapodik, méghozzá az USA területén.

A spokane-i városi tanács (USA, Washington megye) a közelmúltban jóváhagyta a spokane-i rendőrkapitányság négy Tesla Model Y típusú elektromos crossoverjének megvásárlását, rendőri cirkálónak. Állítólag Spokane városi tisztviselői hetek óta vitatkoznak a városi tanáccsal az ötletről. A jelentések szerint a városi tisztviselők azt javasolták a rendőrségnek, hogy vásároljon két hibrid járművet és két gázüzemű járművet. A városi tanácsnak azonban más tervei voltak, és úgy döntött, hogy felülbírálja a tisztviselők terveit. A tanács megszavazta a rendőrség Tesla-vásárlásait.

Spokane városi tisztviselői, akik az elektromos járműterv ellen vitatkoztak, attól tartanak, hogy a város még nem áll készen az elektromos járművek bevezetésével és karbantartásával foglalkozni. Most azt sugallja, hogy a rendőrség jövőre csak az Y-modell crossovereinek egyikét használja, „legfeljebb”.

Tesla Model Y, mint rendőrautó

Tesla Model Y, mint rendőrautó

Eközben a szóban forgó városi tanács elnöke, Breban Beggs egy ideje azt szorgalmazza, hogy a város vezesse be az elektromos járműveket. A város soha nem fogja tudni, hogy felkészült-e, amíg ki nem próbálja. Beggs a múltban a város hajlandósága ellen emelt szót. Javasolt egy ilyen kísérleti programot, és megpróbálta ösztönözni a várost a töltési infrastruktúra bővítésére. Beggs elmagyarázta:

„Ez egy remek alkalom, hogy ezt kipróbáljuk és megtudjuk, hogyan működik. Lényegében még csak egy töltő telepítése szükséges. „

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.