Skip to main content

Az ember hajlamos azt gondolni, hogy a Tesla modellek csak egy elit kör számára elérhetőek. Pedig hogyha megnézzük az árakat, akkor láthatjuk, hogy valóban nem a legolcsóbb autók közé tartoznak, de azért nem is az elérhetetlen kategória. Most azonban olyan hírt hallottunk, amely minket is egy kicsit meglepett. Jöjjenek a részletek!

Milyen Tesla-k vannak?

Talán már mindenki kívülről fújja, hogy a Tesla négy „alapmodellje” az S, a 3, az X és a március 15-én bemutatott Y. Kevesebben hallottak a Tesla Roadster 2ről. Azt is tudjuk, hogy a Tesla-nak van egy elektromos kamionja, a Semi.

Tesla Semi

A felhasználásuk eléggé egyértelmű volt eddig. Hiszen természetesen személygépkocsikról beszélünk. Kivéve a Tesla Semi-t, amely egyértelmű teherszállító, például a legyártott modelleket is ezzel szállítják. Mostantól azonban már találkozhatunk Tesla rendőrautóval is.

Hol lesz ilyen rendőrautó?

Nem fog nagy meglepetést okozni a válasz, hiszen Svájc a megfejtés. A bázeli rendőrség gondolt egy nagyot és hét dízelautóját lecserélte hét elektromos Tesla-ra. Ráadásul nem is akármilyenre, ha Tesla Model X 100D-re.

Amerikában ezek a Tesla Model X gépjárművek 105.300 dollárban kerülnek, azaz olyan 30 millió forintba. Ez azért nem olcsó, pláne hét darab ebből.

Az indoklásuk az volt, hogy bár 50 ezer frankkal többe kerültek, mint a szokásos dízelek kerültek volna, viszont jelentősen alacsonyabbak lesznek a működési és karbantartási költségei. Sőt, a viszonteladási értéke is jóval nagyobb lesz.

Tesla rendőrautó

Tesla Model X rendőrautó

Milyen érdekes, hogy a svájci rendőrség ilyen érvek alapján döntött így. Ez nálunk elképzelhető lenne szerinted? Nem környezetvédelemmel indokolják meg a választást, hanem üzleti érdekekkel.

Ami pedig az autót illeti, 613 lóerős, összkerékhajtású, és akár 7 személy is utazhat benne. 4,8 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órás sebességre, és a végsebessége 250 km/óra. A hatótáv pedig 470 km.

Ember legyen a talpán aki el tud menekülni egy ilyen villanyautó elől. Mi mindenesetre nem szívesen menekülnénk  a svájci Tesla rendőrök elől.

Képek forrása:
insideevs.com
www.teslarati.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.