Skip to main content

A Tesla Inc. múlt héten új bejeletnést tett. A magasabb árral bíró Model S és Model X autók gyártási idejét csökkenteni fogja. Ez pár nappal azután történt meg, hogy bejelentette a cég a munkahelyek csökkentését. Ugyanis a Model 3-as szedánra akar a cég koncentrálni.

A vezetőség szemezget két választás között. Miszerint vagy hatalmas nagy áremelésbe kezd vagy pedig a költségeket levágja néhány ezer dollárral (járművenként), mivel az USA-ban az elektromos járműveket érintő adókedvezmény megszűnik.

Elon Musk vezérigazgató korábbi állítása alapján arra lehet számítani, hogy a Tesla nem kíván a továbbiakban 75 kWh-s Model S és Model X-et kiadni. A gyártás egyszerűsítése az oka ennek a döntésnek. „Ezek a változtatások a folyamatos fejlesztésekkel együtt rugalmasan növelik a termelési kapacitásunkat a jövőben, már ha erre szükség lesz” – jegyezte meg a Tesla szóvivője.

Tesla

Tesla Model X

Az adójóváírás 3750 dolláros (1.043.696 Ft) csökkentése január 1-étől hatályos. Musk megjegyezte, hogy a Model 3 alacsonyabb árú változata szükségessé válik júliustól. Ugyanis ekkor az USA adójóváírása ismét a felére csökken. Ez további 1875 dollárt (521.848 Ft) jelent, és 2019 végére várható az adókedvezmény teljes megszűnése.

A hír hallatára a cég árfolyama 4,2%-kal csökkent 286,09 dollárra. Elon Musk-nál nem lenne meglepő, ha olyan ötletekkel állna elő a közeljövőben is, amik később az árfolyam emelkedését okozzák. A tavalyi évben is sok negatív hír után év végére a Tesla Model S és a Model 3 is kasszasiker lett.

Borítókép és információ forrása: www.reuters.com

Kép forrása: www.wired.co.uk

TESLA ÁRFOLYAMÁVAL KAPCSOLATOS TOVÁBBI RÉSZLETEK ITT ÉRHETŐEK EL!

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.