Skip to main content

Lássuk be, ha a jövő mobilitására gondolunk, szinte mindenki az autonóm járműveket hozza fel, mint a jövő autói. Az önvezető kocsik kiemelkedő részét képezik az e-mobilitásnak és az elmúlt években hihetetlen nagy fejlődésen mentek keresztül. A világ egyik legnagyobb processzorgyártója, az Nvidia, a Mercedes-szel karöltve szeretné továbbfejleszteni ezt a technológiát , hogy együtt alkossák meg a jövő autóit.

A Daimler AG, a Mercedes-Benz egysége az Nvidia technológiáját fogja használni az összes járművében 2024 után. A vállalat elmondása alapján a grafikuskártyákat gyártó cég fogja biztosítani az új szériák autonóm rendszerének hibátlan működését. „Az Nvidia Drive szoftvere és chipjei révén a Mercedes-Benz autók a legkifinomultabb és legfejlettebb számítógépes architektúrát használják majd, amelyet valaha egy autóban használtak ”- nyilatkozta a Mercedes szóvivője.

Mercedes EQS

Mercedes EQS

Az Nvidia alapítója és vezérigazgatója, Jensen Huang arra törekszik, hogy a számítógépes rendszerei vezető szerepet töltsenek be az autóipar piacán. Az Nvidia rendszere a Tesla-hoz hasonlóan online frissíthető lesz. Az említett vállalat jelenleg úttörőnek számít a technológia terén, hiszen az új Tesla Model-ek már szinte 3-as szintű önvezető képességgel rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb helyzetben az autó képes szabályosan haladni önmagától az utakon, viszont a vezetői jelenlét nem nélkülözhető.

A Tesla mellett a Google leányvállalata, a Waymo is igen nagy lépéseket tett az autonóm rendszerek terén. Már csak az a kérdés, melyik kocsit láthatjuk elsőként az utakon, sofőr nélkül?

Tesla autopilot bemutató a Youtube csatornánkon:

Képek és információk forrása:
www.alabamanewscenter.com
www.daimler.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.