Quantcast
Együttműködés a Daimler és a BMW között - Elektromos Autózás
Skip to main content

A BMW jövőbeli elképzeléseihez igen jól jön egy olyan vállalat, mely igen jártas az önvezető autókban, mivel az új Vision Next is ezen technológiát fogja használni a tervek szerint. A két német cég egy megállapodás keretében az automatizált parkolásra, és az autópályán való navigáció fejlesztésére tette fel a közös munkáját. 

A két cég a partneri szerződést a költséghatékonysággal és a technológiai előnyökkel magyarázta, de nagy valószínűséggel az is benne van a pakliban, hogy rivális járművet szeretnének alkotni Elon Musk Tesla-i ellen. Az önvezető járművek terén még mindig a Tesla Model 3 a csúcstartó és a folyamatos fejlesztések által valószínűleg sokáig birtokolni fogja a trónt, ha más cég nem áll elő valami forradalmi újítással.

A két autógyártó összesen 1200 munkatársat fog alkalmazni a fejlesztések kivitelezéséhez, melyet várhatóan már a 2024-től gyártott járművekben fogunk elsőnek látni. A BMW és a Daimler továbbá kiterjesztenék a megállapodásukat a városi övezetek és a belvárosi zónák magasabb fokú automatizálási fejlesztéseire is.

Az önvezetés talán az e-mobility egyik legérdekesebb oldala. Ha megkérdeznénk az embereket, hogy milyen is lenne a jövő, akkor a robotpilótával rendelkező járművek valószínűleg mindenki toplistáján ott lennének. A BMW pedig igyekszik, hogy ez a technológia ne csak elképzelés, hanem valóság is legyen.

Képek és információk forrása:
www.portfolio.hu
blog.daimler.com
newspakistan.tv
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.