Quantcast
BMW i7-es újratöltve - Elektromos Autózás - E-mobility
Skip to main content

Korábban már írtunk a BMW egyik luxus autójáról, de a sors úgy hozta, hogy megint meg kell tegyük egy másik hasonló típussal. Bár korábban sem sokat lehetett rá panaszkodni, most mégis úgy döntöttek, hogy el jött az idő az egyik modelljüknek egy kis ráncfelvarrására. Ebből is látszik, hogy mi nem csak az új autóknak tudunk örülni, hanem a réigek felturbózásának is.
Mi történt a BMW 7-tel?

A BMW 7-es autókat talán senkinek nem kell bemutatni. Anélkül is, hogy valaki a BMW márka megrögzött rajongója lenne, egyértelmű, hogy ezek az autók a luxust, az eleganciát, és a komolyságot sugározták magukból. 2015-öt írunk, amikor ezen autóknak a hibrid változatai megjelentek az utakon és a köztudatban. A 7-es sorozat ekkor sem éppen az olcsóságáról volt híres, hiszen már ekkortájt 30 millió forint körül lehetett a dízel meghajtású alapmodellhez is hozzájutni.

A benzines, de hibrid modellek esetén pedig a 745e jelzésű példányt említhetjük meg, amelynek az alapára több, mint 32,5 millió forint volt akkor. De valljuk meg, hogy a 394 lóerős autó azért nem kimondottan a környezettudatosságáról volt híres. Most azonban változik a helyzet.

Jön az új BMW i7

Igen. Az biztos, hogy jön. És mit lehet róla tudni? Igazság szerint nagyon keveset. Annyi biztos, hogy ez a modell merőben el fog térni attól, mint amelyet a BMW-től, illetve a 7-es szériától megszokhattunk.

hibrid BMW

BMW i7

Várhatólag 2022 magasságában fog debütálni az autók az utakon. Azt is sokan nyílt titokként kezelik, hogy ennek az elektromos autónak a hatótávolságával megcélozzák a 600(!!) kilométert.

Bár a BMW-től jelenleg két villanyautó közül is választhatunk (kompakt i3, és i8), ezek mellé nemsokára érkezik az i4 is.

elektromos BMW

Sőt, a vállalat jó pár éve levédette az i1 és az i9 nevet is, amely nem lehet a véletlen műve. Ha minden a tervek szerint halad, akkor pár éven belül már 6 különböző BMW modell közül választhatjuk ki azt, amelyik a legjobban passzol hozzánk. Neked lesz elektromos BMW-d?

Képek forrása: paultan.org

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.