Skip to main content

A 2019-es év elektromos autó felhozataláról kicsit elszakadva, tekintsünk vissza melyek is voltak az első nagy ágyúk, melyek megreformálták az e-mobilitást. Nem vitás, hogy ide tartozik a német autógyártó egyig legsikeresebb plug-in hibridje, a BMW I8.

A sportos külsejű coupe-t egy másfél literes, háromhengeres 231 lóerős benzinmotor és egy kompakt 131 lóerős villanymotor hajtja. Teljesen elektromos üzemmódban a jármű 37 kilométer megtételére alkalmas, melyet a 7,1 kWh-ás lítium-ion akkumulátornak köszönhet. Feltöltési ideje körülbelül 2 órát vesz igénybe. A BMW i8 Coupé intelligens energiamenedzsment rendszerének köszönhetően oly módon hangolja össze az elektromos motor és az akkumulátor működését a belső égésű motoréval, hogy a középpontban mindig a minimális fogyasztással párosuló maximális teljesítmény álljon. Ezen felül az autó szén-dioxid kibocsátás szinten megkapta az A+ értékelést.

Külsőleg az autó nemcsak  sportos megjelenésénű, hanem egy igazi mérnöki csoda, köszönhetően áramvonalas karosszériájának, extrém módon tömegtakarékos konstrukciójának, valamint réteges kialakítású, LED-es hátsó lámpáinak is, mely utóbbiakon áthaladnak a légáramlatok.

Ha kíváncsi vagy, hogy is néz ki, lesd meg az alábbi videónkat:

Ha még több videót akarsz látni e-mobilitásról, tekintsd meg Youtube csatornánkat!

Információ forrása: www.bmw.hu

Képek forrása: www.pexels.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.