Skip to main content

A Bugatti még tavaly bejelentette közös partneri kapcsolatát a horvát Rimac autógyártóval. A színtisztán elektromos járműveket gyártó cég hatására sokan úgy gondolták, hogy a Bugatti ezután átáll a tisztán elektromos járművek gyártására. Ez a jelek szerint részben be is igazolódott.

Az idei Consumer Electronics Show (CES) rengeteg meglepetést tartogatott. Ilyen például a BMW színváltó iX-e, a török Pininfarina által tervezett liftback és a Chrysler Airflow prototípusa. Kiderült, hogy a Bugatti is részt vett a kiállításon egy teljesen elektromos járművel, viszont biztosra vesszük, hogy nem erre számított a legtöbb követő.

A jelenleg a márka a Bytech International-lel együttműködve bemutatott egy teljesen elektromos, összecsukható rollert, amelyet mindennapi használatra terveztek. A három színben (agilis kék, ezüst és fekete) kapható jármű mindössze 15,9 kilogrammot nyom, és egy 700 wattos villanymotor hajtja.

Ez a szerkezet nem éppen arról lesz híres, hogy fel tud gyorsulni 400 km/órára, viszont el kell ismernünk, hogy igen praktikus lehet a mindennapi életben. Hatótávja 36 km körül lesz, végsebessége pedig eléri a 30 km/órát. Emellett dizájnos kialakítására sem lehet panasz, még a Bugatti egyedi logóját is ki tudja vetíteni a földre.

Összességében el tudjuk képzelni, hogy ezek az elektromos rollerek tényleg nagy szerepet kapnak a mindennapokban. A Bugatti „első” elektromos járműve kiemelkedő, viszont az árát még nem közölte a vállalat, mely amúgy is ismeretes magas árcéduláiról. Persze a minőséget meg kell fizetni, és bár nem elektromos autó, mégis kaptunk egy elektromos Bugattit végre.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.motor1.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.