Skip to main content

A svéd vállalat igen nagy reményeket fűz a Polestar szériához, melynek második darabja a napokban került a végső fázisba. A Volvo keze alatt lévő márka már 2013 óta dolgozik a szérián és a jelek szerint már idén kikerül a Polestar 1, majd jövő nyáron az utódja. A Polestar 2 egy színtisztán elektromos jármű lesz, mely az igazi vezetési élményre fog építeni a vállalat elmondása szerint.

A gyártás végső fázisába érkeztével a vállalat kicsit többet is elárult végre a Polestar 2-ről, mely szerintük minden téren ki fog emelkedni a „hagyományos” elektromos járművek közül. A jármű lelke egy 300 kW-os, 660 Nm nyomatékú elektromos motor lesz, mely igen jól párosul a 4 kerék hajtású járműhöz. Érdekesség, hogy a Poelstar 2-ből csak egyetlen változat fog kikerülni a piacra, melyhez bónuszként lehet kérni a performance újításokat. Ez a csomag tartalmaz egy teljesen új lengéscsillapítót , Brembo fékrendszert, 20 colos felniket, aranyozott biztonsági öveket és aranyozott szelepsapkákat. A performance pack értéke 6000 euró, azaz körülbelül 2 millió forint körül lesz.

Polestar 2

A Polestar 2 bejárta a világot. A vállalat szinte minden környezeti tényezőhöz tökéletesíteni akarta a járművet, így igen sok teszt futott például Dél-Afrikában, Kínában vagy Svédország északi jeges tájain.

A Polestar 2 végleges specifikációi:

  • 78 kWh-s akkumulátor
  • 500 km hatótáv (WLTP)
  • 0-100 km/óra  4.7 másodperc alatt
  • összkerékhajtás
  • Teljesítmény: 300 kW (408 lóerő) és 660 Nm nyomaték
  • 150 kW gyorstöltési képesség

A jármű végleges ára 51.000 dollár, azaz körülbelül 16-18 millió forint körül fog kikerülni a piacra. Ez meghaladja a jelenlegi Tesla Model 3 árát, illetve számolni kell a cégnek a jövőre megjelenő olcsóbb gépjárművekkel is a kategóriában. Kíváncsian várjuk, hogyan is fog alakulni a Polestar útja.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.