Skip to main content

A mai modern autók – főként az elektromos verziók – egyik legnagyszerűbb újítása, hogy szoftverüket rendszeresen frissíthetik azok gyártói az interneten keresztül. A Tesla bár élen jár ezen technológiában, mégis sok más autógyártó kezdi beérni a társaságot. Az Xpeng is követi ezen tendenciát és új frissítést adott ki modelljéhez, a P7-hez, mely igen sok újdonságot tartalmazott.

Az Xpeng Motors nemrégiben kiadott egy nagyszerű, interneten keresztüli frissítést P7-essel rendelkező ügyfelei számára, amely több, mint 40 új funkciót és 200 optimalizálást adott hozzá a járműhöz. Ez volt a legátfogóbb OTA frissítés a vállalat hatéves történetében. A legtöbb új és optimalizált funkcióval a frissítés az Xpeng operációs rendszerének új verzióját, az Xmart OS 2.5.0-t telepítette fel a járművekre.

Xpeng Xmart 2.5.0

Xpeng Xmart 2.5.0

Az Xmart 2.5.0 verzió olyan funkciókat tartalmaz, mint az önálló vezetési segítő, új hangsegédlet, intelligens audio és zenei rendszerek, új App ökoszisztéma és személyre szabott beállítások. Az Xpeng következetesen szorgalmazza a P7 frissítéseit, és 2020 áprilisi megjelenése óta harmincegy új funkcióval egészítették ki a járművet.

A legkiemelkedőbb frissített funkció egyértelműen a Navigation Guided Pilot (NGP), amely a nagy pontosságú térképekkel lefedett kínai autópályákon érhető el. Ez a Tesla Autopilot rendszerének Xpeng verziója. A vállalat úgy tervezi, hogy ezzel a rendszerrel megalkotja az első tömeggyártású modellt, mely kifinomult navigációs rendszerrel rendelkezik.

Az új/ frissített funkciók:

  • Automatikus sávváltás és előzés
  • A sávválasztások automatikus optimalizálása
  • Automatikus sebességkorlátozás
  • Automatikus autópálya rámpa be- és lehajtása
  • Autópályák automatikus váltása
  • Automatikus ütközés elkerülése sávváltás közben
  • Automatikus azonosítás és az akadályok (például építkezések, kúpok, teherautók és álló járművek) elkerülése
  • Éjszakai vezetési előzés figyelmeztetés
Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.