Skip to main content

Elmondhatjuk, hogy a járványhelyzet igen negatív hatással volt az autópiacra. Sok márka döntött úgy, hogy lezárja gyárait és felfüggeszti a fejlesztéseket, melyek következményei látható nyomokat hagytak a negyedéves jelentésekben. Viszont a statisztikák alapján jelentősen megnőtt az elektromos autók iránti érdeklődés. Európában hatalmas sikert aratott például az egyik legismertebb villanyautó, a Renault ZOE.

A hivatalos bejegyzések alapján az új ZOE az idei évben fogyott a legjobban. 2019-hez képest Európában 107%-kal nőtt meg az autó értékesítése. Szám szerint 2020 júniusában 11.000 előrendelés érkezett a 2020-as járműre, melyből 7000 Franciaországban került megrendelésre. Ez azt jelenti, hogy a tavalyi évhez képest az országban triplájára nőtt a ZOE rendelések száma.

Renault ZOÉ

Renault ZOE

A Renault járműve jelenleg az egyik legkeresettebb elektromos típus a hónapban, a Tesla Model-ek után. Hozzá kell tenni viszont, hogy ha a ZOE ilyen mértékben halad tovább, a nyár végére értékesítés szempontjából megelőzheti Elon Musk járműveit.

A 2020-as Reanult ZOÉ R135 adatai:

  • 390 km hatótáv (WLTP alapján)
  • 52 kWh lítium-ion akkumulátor (léghűtéssel)
  • 0-100 km/órára gyorsulás: 9,5 másodperc alatt
  • Maximális sebesség: 140 km/óra
  • 245 Nm nyomaték

A Renault ZOE ára átszámítva 7,3 millió forint, ami igen jó vétel egy ilyen családi elektromos autóért. Amíg a Volkswagen ID 3 ki nem kerül a piacra, addig bátran el lehet mondani, hogy ár-érték kategóriában a ZOE az egyik legjobb tisztán elektromos autó jelenleg az európai piacon.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.