Skip to main content

A VW igen nagy lépésekre szánta el magát az elmúlt esztendőkben, mikor is elkötelezett hívei lettek az elektromos autózásnak. Az akkumulátor utánpótlás nehézségei ellenére, illetve saját gigafactory hiányában is tartja magát a cég az elektromos jövő mellett, aminek ékes példája lesz az új Volkswagen ID. A járműről eddig nagyon kevés információt árult el a vállalat, viszont a hetekben kikerült fotók alapján a külsejéről már tisztább képet tudunk kapni.

Az ID Crozz az eddigi felvetések alapján a VW egyik legsikeresebb szériájának, a Golf-nak külsejét örökölte volna. Talán azért döntött úgy a cég, hogy elveti ezt az ötletet, mert elektromos Golf már létezik, illetve valószínűleg szerettek volna egy családiasabb külsőt választani a járműnek. Az új elektromos Volkswagen így inkább a Tiguan és a Tiguan Allspace külső formáit örökölte.

Volkswagen ID Crozz

Sajnos a végleges bemutatásra még várnunk kell, viszont nagy valószínűséggel még az idén megtekinthetjük valamelyik autóshow-n a VW ID Crozz-t. Piacra kerülésének ideje eddig 2020-ra tehető és a kiszivárgott információk alapján egy 500 km hatótávú családbarát autóra számíthatunk.

Képek és információk forrása:
www.autocar.com
www.motor1.com
www.insideevs.com
www.unsplash.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.