Skip to main content

Ellentétben az Egyesült Államokkal és Európával, ahol jelenleg autóipari villamosítás folyik, az indonéz vállalatok elsősorban a kétkerekű szektorra összpontosítanak. A kormány ezért úgy döntött felgyorsítja a kétkerekű elektromos motorok gyártását és fejlesztését, hogy 2025-re 2 millió ilyen jármű legyen az utakon.

Indonéziában 133 millió regisztrált motorkerékpár tulajdonos van a hivatalos felmérések szerint. Az indonéz kormány ezért mindenképp ezt a szektort szeretné elsősorban környezetbarátabbá tenni, elektromos hajtásláncokkal.

Az ország azt tervezi, hogy 2030-ra 29 százalékkal csökkenti szénlábnyomát, majd folyamatos erőfeszítések révén 2060-ra elérik a nettó 0 kibocsátást.

Budi Karya Sumadi közlekedési miniszter a közelmúltban, elmondta, hogy évente 5 millió kérés érkezik motorkerékpárokra, és egyre gyakrabban érdeklődnek elektromos lehetőségek után.

Az országban csaknem 35 motormárka van, melyek készek EV-re váltani, ha a piac ezt igényli. És a jelek szerint az indonéz piac készen áll arra, hogy az egyik legnagyobb elektromos motor flottával rendelkező ország legyen a világon. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.rideapart.com
www.91mobiles.com

 

 

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.