Skip to main content

Az európai piac nincs jó helyzetben az orosz-ukrán háború miatt, és ez minden szektorban meglátszik. Sajnos a járműértékesítés is visszaesett, és ezzel most az EV-k teljesítménye is kicsit megzuhant.

A hivatalos adatok szerint 2022 júniusában csaknem 17%-kal esett vissza az európai személygépjármű piac a tavalyi évhez képest. A hónapban 220.000 plug-in járművet értékesítettek, ami csaknem 8%-kal kevesebb, mint a tavalyi évben. Viszont továbbra is dübörög azaz EV tendencia, melyben bár a járművek kollektív értékesítése csökkent, a plug-in gépek részesedése tovább nő. Ez főként annak köszönhető, hogy 2035-től vége a benzines járművek uralmának.  A hónapban 23%-ra nőtt a környezetbarát járművek értékesítése, ebből 13% tisztán elektromos.

Tesla Model Y

Tesla Model Y

Plug-in értékesítés júniusban:

  • EV: 134.000 darab (8%-os részesedés)
  • PHEV: 85.000 darab (5%-os részesedés)

Plug-in értékesítés 2022-ben (eddig):

  • EV: 670.000 (12%-os részesedés)
  • PHEV: 450.000 (8%-os részesedés)

Továbbra is a legkeresettebb model a Tesla Model Y, melyből a hónapban 16.700-at értékesítettek. Érdekesség, hogy a legjobb 10 járműbe bekerült a Skoda Enyaq és a Hyundai Kona is.  A márkák között viszont piaci részesedés szempontjából a Volkswagen az első: a plug-in járművek piacának csaknem 18,1%-os részesedéssel Európában.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.