Skip to main content

A Tesla napjaink legnagyobb elektromos járműgyártója és lassan a világ egyik legsikeresebb márkája. A Volkswagen viszont gőzerővel tör előre az EV piacon, és 2025-re a Tesla-t is meg szeretné előzni értékesítésben.

Bár Elon Musk vállalata az idei évre már 1 milliónál is több EV értékesítést prognosztizál, a legtöbb gyártó optimistán áll a versenyhez. A Mercedes technológiában szeretné beérni a vállalatot az új Level 3-as önvezető rendszerével, csakúgy, mint az Xpeng. A Volkswagen viszont értékesítésben szeretne a legjobb EV gyártó lenni a világon. 

Herbert Diess, a Volkswagen vezérigazgatója

Herbert Diess, a Volkswagen vezérigazgatója

Herbert Diess, a vállalat vezérigazgatója 2025-re várja az áttörést, azaz akkor érik be a VW elektromos járművei a Tesla-t. Az ok egyszerű a cég szerint: a Volkswagen olcsóbb elektromos autókat gyárt, melyekre nagyobb a kereslet. Persze sajnos az infláció hatásai miatt ez nem lesz egyszerű, de a márka új gyára lehetővé teszi, hogy a termelés újra gellert kapjon. 

A Tesla berlini gyárát egyértelmű hadüzenetként lehet tekinteni az európai, főként a német gyártók szemszögéből. A Tesla nem rejtegette, hogy éveken belül éves szinten 20 millió eladással számol. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.