Skip to main content

A Tesla nem titkolta, hogy a jövőben szeretné elérni az éves 20 milliós értékesítést, és ezzel a világ egyik legnagyobb járműgyártójává váljon. A Model 3 sikerei megerősítették a Tesla-t a piacon, és ma már ez a model a legkeresettebb járművek közé tartozik. 

Európában a 2022-es év igen nehezen indult. Az ellátási láncokban adódott problémák, illetve az orosz-ukrán konfliktus sem kedvezett az iparnak. Járműértékesítések terén szinte minden márka visszaeséseket közölt, viszont a plug-in értékesítések továbbra is erősen nőttek minden országban. 

A hivatalos adatok szerint márciusban mintegy 1.116.419 új személygépkocsit regisztráltak 27 európai piacon. Ez 19%-kal kevesebb, mint egy évvel ezelőtt, és 37%-kal kevesebb, mint 2019-ben (pandémia előtti szint). A 2022. első negyedévében 2,73 millió darab jármű kelt el, ami 11%-kal alacsonyabb, mint egy évvel ezelőtt, és valójában a legalacsonyabb szint 1985 óta. Kétséges, hogy rövid távon javulni fog a helyzet.

Tesla Model 3

Tesla Model 3

Ilyen körülmények között a plug-in autók márciusi 244.801 regisztrációs száma nem tűnik rossznak. Kiemelkedő emellett, hogy a Tesla ismét vezeti az élmezőnyt az EV piacon. Sőt a hivatalos bejegyzések szerint a Model 3 a legjobban teljesítő jármű volt a hónapban, csaknem 23.000 értékesítéssel. A harmadik helyen pedig a Model Y áll, megközelítőleg 18.000 értékesítéssel. 

A Tesla összességében 41.000 járművet értékesített a hónapban, ami több, mint a Nissan, a Dacia, a Citroen és a Fiat eladásai! 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.pixabay.com

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.