2021-re a Škoda is be szeretné hozni a lemaradását az e-mobility piacán az új tisztán elektromos járművével. Idén májusban az autó feltűnt első tesztvezetési körén az Alpokban, mely után sokan úgy látták, hogy a Skoda Enyaq igen hasonlít a Volkswagen ID-4-re, sőt szinte alig észlelhető különbség a két jármű dizájnja között első látásra.

Az Enyaq a tervek alapján még az idei évben bemutatkozik a nagyközönség előtt és jövőre már a piacra is kikerül. Az említett Volkswagen igen nagy riválisa lesz a járműnek, tekintve, hogy a két modell teljesítmény szempontjából (és ahogy látszik, külsőleg is) egy ligába tartozik. Persze a Volkswagen-nek ott van még az ID 3 is, melyre még mindig sokan úgy tekintenek, mint Európa egyik legvártabb elektromos járművére.

A Škoda Enyaq nem csak a vállalat első nagy teljesítményű elektromos autója lesz, hanem a márka jele a közösség felé, hogy ismét visszatérnek az hátsókerék-meghajtású járművekhez. Mellesleg a két, összesítve 87 kWh-s elektromos motor 201 lóerőt biztosít, ezzel megalkotva az egyik legnagyobb teljesítményű Škoda-t a piacon.

Škoda Enyaq

Škoda Enyaq

Hatótávja az eddigi tesztek alapján 500 km lesz, mely alig 50 km-el kevesebb az említett Volkswagen ID 3 77 kWh-s verziójának hatótávjánál.

A hivatalos bejelentés szerint még az idén megkezdik a Skoda Enyaq gyártását és az előrendeléseket is fogadni fogják az év végén. 2021-ben pedig ha minden jól megy, elrajtol a vállalat legújabb elektromos modellje.

A jövő elektromos! Tekintsd meg YouTube csatornánkat.

Képek és információk forrása:
www.motor1.com
ev-database.org
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.