Skip to main content

Kevesen gondolták volna, hogy a nagy dízelbotrányból alig kilábaló vállalat egyszer még névadó lesz az autópiacon. A VW szinte a semmiből húzta elő az ötletet, hogy ők bizony az elektromos autók felé hajlanak és a jövőben szinte csak ezen járműveknek szentelnék az idejüket. A korváltás első darabjaként emlegetett ID 3-at a frankfurti autoshow-n debütálta a Volkswagen, úgy látszik igen nagy sikerrel.

A már általunk is sokat emlegetett jármű a jelek szerint tényleg az egyik legcsaládiasabb elektromos autó lesz a piacon. Legjobb esetben 550 km-es hatótávjával igen optimális szinte minden felhasználónak, akik a jelek szerint már 30.000 darab megrendelését is megejtették előre.

VW ID 3

A jármű 3 féle típusban fog érkezni, melyek közt egyedül az akkumulátor kapacitása (és ezzel persze az áruk is) fog eltérni.

Akkumulátor típusok és hatótávjuk:

  • 45 kWh – 330 km
  • 58 kWh – 420 km
  • 77 kWh – 550 km

Teljesítmény szempontjából a járműbe 204 lóerő kerül és maximum 160 km/órás sebességgel képes majd menni. Ezen felül az autó rendelkezik egy 100 kW-os gyorstöltővel, mely fél óra alatt 290 km-nyi hatótávot pumpál a járműbe.

A VW ID3 kevesebb, mint 30.000 euró, azaz körülbelül 10.000.000 forint körül fog a piacra érkezni (és persze ebből még levonásra kerül az állami támogatás). Valószínűleg nem ez az utolsó elektromos jármű, amit a vállalattól kaptunk, mely talán most már tényleg mindenkinek bebizonyította, hogy már nem az a dízelbotrányos vállalat, mint régen.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.