Skip to main content

Azt már tudjuk, hogy a Tesla járművei és részvényei is igen nagy népszerűségnek örvendenek a piacon. A Model Y a felmérések szerint a Model 3 sikereit is meg fogja ugrani, ráadásul a használt autók piacán is tarol a jármű.

Rohamosan nő az EV-k iránti kereslet, viszont sajnos a háborús helyzet miatt továbbra is számolni kell azzal, hogy jelentősen nő a járművek ára. A magas infláció miatt megnőtt az akkumulátorok gyártásának költsége, ezzel minden BEV ára 10-15%-kal emelkedett a hivatalos adatok szerint. Elon Musk úgy véli, hogy a háború végével visszaállhat a rend a piacon.

A Tesla egyedi értékesítési metódust használ, viszont ez nem zárja ki a használt járművek értékesítését sem. A Model Y piaci ára 70.000 USD, és érdekesség, hogy a használt ár is alig kevesebb, 69.000 dollár. Ennek ellenére a márka járműve az egyik legkeresettebb az amerikai piacon. Átlagosan 25 nap alatt értékesítenek 1 használt Model Y-t.

Model Y

Model Y

Érdekesség, hogy a Model 3 és a Model X is benne van a top 10-ben, ahogy a Mustang Mach-E is. Bár a piacon jelentősen visszaesett az autók értékesítése, a BEV/PHEV-k részesedése továbbra is stabilan nő.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.ccarprice.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával! 
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.