Skip to main content

A Ford első nagy teljesítményű elektromos járműve még tavaly decemberben lépett be a piacra, ahol egész hónapra nézve 3 darab eladást volt képes produkálni. Januárban már jóval több, 238 darab került ki a forgalomba. A Ford Mach-e viszont az előző hónapban meghozta a várt gyorsulást és végre igazi eredményt tudott felmutatni az USA piacán.

Sok szakértő a Tesla Model Y-t veszi elő összehasonlításként, ha szóba kerül az új elektromos Ford. A Mustang Mach-e teljesítmény szempontjából nagyjából egy kategóriában van Elon Musk járművével. A Model Y februári teljesítménye még nem hivatalos, viszont 2021 januárjában majd 10.000 darabot értékesített a vállalat az USA területén. 

Mustang Mach-E és Model Y

Mustang Mach-E és Model Y

A Ford februári adatai szerint a Mach-e-ből megközelítőleg 3800 darab kelt el az USA területén. Ami viszont igazán jó hír, hogy éves szinten a Ford elektromos autóira egyre nagyobb a kereslet. Februárban a hibrid F-150nel együtt 9000+ járművet értékesítettek az USA-ban, ami 56%-kal több, mint az előző év azonos időszakában.

A Ford igen sokat vár a Mach-e-től, viszont figyelnek, hogy – hasonlóan mint a Tesla – ne termeljék túl a gépeket. Az elektromos Mustang-ból az idei évben még csak 8.000 darabot gyártottak le. Eladások terén a szakértők úgy vélik, hogy a Mach-e ékes darabja lesz a Ford portfóliójának az idei évben.

Képek és információik forrása
www.insideevs.com
www.ford.com

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.