Skip to main content

Az infláció hatása minden termékben meglátszódik, és ezt az elektromos járművek sem tudták kikerülni. Az alkatrészek – főként a lítiumion-akkumulátor – áremelkedése miatt több márkának is árat kellett emelnie. Ennek ellenére továbbra is hatalmas a kereslet a járművekre.

Az Autoblog nemrég megjelent felmérése szerint egy új elektromos jármű átlagos ára 54.000 dollárra nőtt 2022 májusában. Ez azt jelenti, hogy a vásárlók nagyjából 22 százalékkal többet fizettek egy új e-járműért, mint egy évvel korábban. Eközben a gázüzemű autók ára 14 százalékkal, átlagosan 44.400 dollárra emelkedik.

A Tesla idén többször is emelte járművei árait, ami miatt a gépek csaknem 10 százalékkal többe kerülnek most, mint 2022 elején. Ennek ellenére a márka továbbra is piacvezető az e-mobilitás világában.

Az Autoblog szerint az anyagköltségek 144 százalékkal emelkedtek 2020 márciusa óta, míg gyes anyagok költsége megduplázódott a világjárvány kezdete után. A Ford Finance vezérigazgatója, John Lawler elismerte, hogy a növekvő költségek miatt a Ford Mustang Mach-E-hez hasonló elektromos járművek alapvetően nem jövedelmező. A megugró kereslet azonban szinte biztos, hogy az árakat is felfelé fogja nyomni.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.