Skip to main content

Az infláció és a háborús helyzet miatt szinte kivétel nélkül mindennek emelkedik az ára. A Tesla évekig tartotta a rekordot a Model 3-al, és a kérdés sokakban felmerül, hogy mikor is lesz ismét olcsó a márka?

A Model 3 megjelenésekor nagyjából 35.000 dollár körül mozgott, ami miatt ár-érték arányban a legjobb EV volt a piacon. Most viszont az ár egészen 48.000 USD-ig kúszott fel, míg a Model Y csaknem 66.000 dollárra. Meg kell viszont említeni, hogy a márka továbbra is piacvezető az elektromos autózásban, annak ellenére, hogy a Volkswagen gőzerővel tör előre.

Viszont mikor is számíthatunk árcsökkenésre? Elon Musk-ot a napokban megkeresték a kérdéssel Twitteren. A vezérigazgató válasza pedig az volt: Mikor vége a magas inflációnak.

Tesla Model 3

Tesla Model 3

És mikor is ér véget a magas infláció? Mikor vége a háborúnak. És mikor év véget a háború? Azt már senki sem tudja. Egyenlőre a szakértők tanácstalanok, viszont ha a történelemkönyvekre támaszkodunk, ott az oroszoknak mindig kedvezett a tél.

Összességében elmondható, hogy az infláció mérsékelődése minden márka számára fontos, az ipar minden szegmensében. Hogy mikor is lesz normalizálódás, azt viszont kevesen tudják. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával! 
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.