Kevés olyan elektromos autóval találkoztunk eddig, mint a Hyundai Kona-val, viszont a nemrégiben megrendezett elektromos autó roadshow-n lehetőségünk volt megtekinteni az egyik legígéretesebb villanyautót.

2019 a Tesla éve, állítják sokan, ha az elektromos autózásról van szó. Tagadhatatlan, hogy a Model 3 igazi bombaként robbant bele a piaci életbe és az egyik legjobb elektromos autó jelenleg. 500 km-es hatótávjával és azzal a temérdek mennyiségű alkalmazással és funkcióval, ami az autóban megtalálható, igen magasra tette a lécet. Viszont ha mindenki a legjobbat vásárolná, felesleges lenne ennyi autót gyártani.

Pláne, hogy van vetélytársa…..

A Hyundai Kona Electric, nem több mint a legjobb elektromos SUV jelenleg. Teljesítménye lehetővé teszi, hogy 450 km-t megtegyünk vele egyetlen töltéssel, amit aztán gyorstöltőn 54 perc alatt visszatölthetünk. Megjelenésére panaszt emelni szinte lehetetlen, de még a belső tere is olyan kényelmesen kialakított és csúcstechnológiával ellátott, hogy nem is tudtuk, hol keressük az állunkat. A beépített extrák teszik talán igazi élménynek a jármű vezetését. Fűthető kormány, kétzónás klíma, vezeték nélküli telefontöltés, KRELL prémium hangrendszer, vezetési hang és még sorolhatnánk.

HYUNDAI KONA ELECTRIC

Az autóvásárlás szerintünk szubjektív, mindenkinek megvannak az ízlései, az autóknak pedig vannak előnyeik és hátrányaik. Viszont az tagadhatatlan, hogy ez az autó egyszerre családbarát jármű és luxus verda, amire minden gyalogos és sofőr úgy fog nézni az utcán, mintha csak a jövő gurult volna be a sarkon.

Képek forrása:
Gitta Photography
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.