Skip to main content

A BYD lassan a Teslát is megelőzi az e-mobilitás globális piacán, viszont ehhez elengedhetetlen a gyártósorok kiterjesztése Kínán kívül is. A legfrissebb hírek alapján Magyarország is szóba jöhet, mint a BYD első európai gyártósorának székhelye. 

A cég hamarosan döntést hoz első európai e-autó gyárának helyszínéről, viszont a The Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung című német lap szerint az európai gyár Magyarországon fog felépülni. Az információ nem hivatalos, „a BYD-hez közel álló, meg nem nevezett forrásokon” alapul, akik arra utalnak, hogy a döntést belsőleg már meghozták.

Annak ellenére, hogy hivatalos kommentár még nincs, Magyarország kiválasztása nem lenne meglepő, hiszen a BYD-nek már van elektromos buszgyára az országban.

 

Egy magyarországi gyár lehetővé tenné, hogy a cég gond nélkül gyárthasson és értékesítsen autókat az egész régióban.

Ráadásul Magyarország az egyik legkedveltebb ország a különféle kínai befektetések számára. A világ legnagyobb lítium-ion elektromos járműakkumulátor-gyártója, a CATL már egy hatalmas, 100 gigawattórás gyárat épít az országban.

Az európai gyár után pedig már csak egyetlen kérdés maradt, hogy a BYD mikor is lép be az autószegmensbe Észak-Amerikában. Valószínűleg ez a lépés lenne az, mellyel végre meg tudja előzni a cég a Teslát a piacon. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.