Hazánkban e-mobility szempontjából kiemelkedő helyet foglal el a BYD buszgyára Komáromban. A napokban viszont egy újabb létesítmény építése került bejelentésre, méghozzá egy új akkumulátorgyár az SK Innovation jóvoltából, szintén Komáromban.

Az SK Innovation egy koreai vállalat, mely innovatív üzemanyag megoldásokat (beleértve az elektromos cellákat is) biztosít globálisan. A cég bejelentette, hogy harmadik lítium-ion akkumulátorcellás üzemét kívánja megépíteni Magyarországon. A társaság már üzemeltet egy 7,5 GWh gyárat Komáromban, és a helyszínen egy második (10 GWh) gyár is épülőben van.

Sk Innovation (Komárom)

Sk Innovation (Komárom)

Az új, harmadik gyár Iváncsában lesz, és évente akár 30 GWh-nyi akkumulátort lesz képes előállítani. A beruházás mértéke nagyjából 2.3 milliárd dollár körül alakul.

Az SK Innovation több globális gyártó, köztük a Volkswagen, a Ford és a Hyundai számára szállítja az akkumulátorokat. Magyarország nagyszerű helyzetben van ahhoz, hogy akkumulátor központ legyen, mert igen sok autógyár található a szomszédos országokban. A tervek alapján 2022-ben fog üzembe állni az új gyár.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.