Skip to main content

Az e-mobilitás rohamos fejlődése lassan háttérbe szorítja a hagyományos járműveket. Vannak országok, ahol a kereslet már teljes mértékben a plug-in autók irányába döntötte a piacot. De mikor ér véget ténylegesen a benzin/dízel uralma?

Globálisan elmondható, hogy minden ország igyekszik visszaszorítani karbon emisszióját az iparban és a közlekedésben. Az Európai Unió 2050-re szeretne karbon semlegességet elérni, 2035-től ezért radikális megszorításokat fog kiszabni a nagy szén-dioxid emisszióval járó iparágakra. Elon Musk ugyanezen állásponton van, és adót javasol a globális felmelegedés megoldása végett. 

A világ fővárosai, köztük Amszterdam, London és Oslo javasolták a hagyományos járművek betiltását a városközpontokban. Sok-sok városi közlekedési ügynökség tűzött ki dátumot tömegközlekedési flottájának teljesen elektromosra való átállítására. A GM, a Honda, a Mercedes, a VW és a Volvo az ICE-járművek gyártásának leállítását tervező autógyártók közé tartoznak.

Amerikában az új elnök, Joe Biden is az e-mobilitás mellett tette le voksát. 2030-ra a piac 50%-át csak elektromos járműveknek kell birtokolniuk a jövőben az USA területén. 

Sajnos a fent említett korlátozásokat még nem vésték kőbe, egységes rendelet sem született ezzel kapcsolatban. Ennek ellenére a piaci kereslet növekedése az elektromos járművek irányába fogja tolni a jövőnket, és csak reméljük, hogy minél hamarabb.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.pexels.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.