Skip to main content

Mióta a Volkswagen bejelentette, hogy a zöldebb autózás felé tereli a jövőbeli autóit, sokan úgy gondolták, hogy akkor érkeznek az ikonikus elektromos VW-ek. Ez persze teljesen érthető, mivel a Golf szériából alakult ki a híres elektromos e-Up és e-Golf. Most pedig egy új hír alapján egy újabb autót köszönthetünk az elektromos autózás világában, a Volkswagen Passat utódja képében.

A vállalat már régóta foglalkozik a híres Passat kérdésével, mivel 2012-ben még 117 ezret adtak el belőle, 2018-ban csak 41 ezret, tavaly pedig már csak 14 ezer autót vettek át a piacon. Az ikonikus hagyományos Passat egy igazi családautó, mely pénztárcánk kímélésével hozta a kötelező kilométereket. Viszont új lap kezdődik a VW életében, ebbe pedig nem fér bele a hagyományos Passat.

Volkswagen ID Space

Persze senki se keseredjen el, mivel a  VW elektromos tanulmányautói között van kettő is, amelyek alkalmasak lesznek a Passat leváltására: az ID Vizzion és Space Vizzion. Mindkét autó hasonló karakterisztikával fog rendelkezni, mint a Passat, viszont már teljesen elektromos motor fogja őket hajtani.

Egyenlőre még kérdéses, mikor is fog teljesen eltűnni a piacról a Passat. Viszont a szakértők szerint a Volkswagen ID 3 érkezése jelentősen meg fogja gyorsítani a hagyományos járművek ritkulását a piacon.

Ha érdekel mi is történik az elektromos autózás világában, akkor lesd meg YouTube csatornánkat:

Képek és információk forrása:
www.totalcar.hu
www.motor1.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.