Skip to main content

Európa minden országa törekszik arra, hogy a jövőben kizárólag elektromos járművek járják az utakat. Németország, ahol a márkák nagy része már csak elektromos járművekben gondolkodik, újabb rekordot állított fel a környezetbarát jűrművek értékesítése terén októberben.

A hónapban az új személygépkocsi-regisztrációk Németországban közel 17%-kal, 208.642-re nőttek az előző év azonos időszakához képest, így az évben már 2 milliónál is több jármű került forgalomba. A tavalyi évhez képest ez csak 5,5%-os csökkenés.

Ami viszont kiemelkedő, hogy plug-in elektromos autókból múlt hónapban 67.845 új személyautót regisztráltak Németországban, ami 25%-kal több, mint egy évvel ezelőtt. Emellett ez a teljes piaci részesedés 32,5%-a, ami szintén újabb rekord az ország számára.

Volkswagen ID széria

Volkswagen ID széria

Eredmények típus szerint:

  • BEV-k: 35.781 darab – 17%-os növekedés (17,1%-os piaci részesedés)
  • PHEV: 32.064 darab – 35%-os növekedés (15,4%-os piaci részesedés)
  • Összesen: 67.845 darab – 25%-os növekedés (32,5%-os piaci részesedés)

Az évben a plug-in járművek értékesítése ezzel meghaladta a fél millió darabot. Nem meglepő, hogy a legsikeresebb cég a hónapban az ország egyik legnagyobb márkája, a Volkswagen lett. A márka csaknem 8.600 Plug-in járművet értékesített, megelőzve ezzel olyan riválisokat, mint a Tesla.

Típus szerint viszont továbbra is a Model Y vezeti a piacot, csaknem 24.000 eladott járművel éves összesítésben. Szakértők szerint viszont a német Gigafactory újraindítása sokkal kiemelkedőbb eredményt fog hozni a Tesla számára az országban, és így a cég nemsokára újra átveheti az első helyet havi értékesítések terén is.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

 

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.